Βιογραφικό

Ιωάννης Μαζαράκης

Ιωάννης Μαζαράκης
Ιωάννης Μαζαράκης -Αγγειοχειρούργος

 • Ο Ιωάννης Μαζαράκης γεννήθηκε το 1979 στο Βόλο Μαγνησίας.
 • Ολοκλήρωσε τη μέση εκπαίδευση στο 5ο Γενικό λύκειο Βόλου με άριστα.
 • Εισήχθη μετά από Πανελλήνιες εξετάσεις το Σεπτέμβριο του 1998 στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ) και αποφοίτησε από το Ιατρικό Τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Νοέμβριο του 2004.
 • Κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς του, εργάστηκε στα νοσοκομεία 401 Γ.Σ.Ν.Α, Α.Ο.Ν.Α “Ο Άγιος Σάββας” και Ερυθρός Σταυρός, όπου και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Αγγειοχειρουργικής.
 • Είναι ιδιοκτήτης-επιστημονικός υπεύθυνος πρότυπου αγγειοχειρουργικού ιατρείου στο Βόλο Μαγνησίας και υπηρετεί ως αξιωματικός ιατρός στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.
 • Κατέχει το μεταπτυχιακό τίτλο εξειδίκευσης (Master of Science) “Ενδαγγειακές Τεχνικές” από την Αγγειοχειρουργική κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • Είναι υποψήφιος διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Βιογραφικό

2006-2008

Αξιωματικός Ιατρός στο 32 Τάγμα Υποστήριξης της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών καθώς και Διμοιρίτης της Διμοιρίας Υγειονομικού του 505 Τάγματος Πεζοναυτών.

2008-2011

Eργάστηκε στα πλαίσια της χειρουργικής του εκπαίδευσης ως ειδικευόμενος Γενικής Χειρουργικής στο 401 Γ.Σ.Ν.Α (2 έτη) και στο Α.Ο.Ν.Α “Ο Άγιος Σάββας” (1 έτος).

2011-2015

Eκπαιδεύτηκε στην Αγγειοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου “Ερυθρός Σταυρός”, όπου και ολοκλήρωσε την αγγειοχειρουργική ειδικότητα.

2016

Σήμερα είναι ιδιοκτήτης-επιστημονικός υπεύθυνος πρότυπου αγγειοχειρουργικού ιατρείου στο Βόλο Μαγνησίας και εκτελεί χρέη Αξιωματικού Ιατρού στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Τίτλοι Σπουδών

 • Το 2004 ορκίστηκε Ανθυπολοχαγός (ΥΙ) ως απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (Σ.Σ.Α.Σ), λαμβάνοντας ταυτόχρονα και το πτυχίο Ιατρικής από το Ιατρικό τμήμα της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
 • Από το 2014 κατέχει το διακρατικό μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, με τίτλο μεταπτυχιακού “Ενδαγγειακές Τεχνικές” και βαθμό Άριστα “10”.
 • Το Δεκέμβριο του 2014 εγκρίθηκε εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής του από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπότην επίβλεψη του Καθηγητού Γ. Ζωγράφου με τίτλο “ Μελέτη της αντίστασης στην κλοπιδογρέλη σε ασθενείς με χρόνια περιφερική αρτηριακή νόσο που αντιμετωπίζονται συντηρητικά ή χειρουργικά.”.
 • Το Σεπτέμβριο του 2015,ολοκληρώνοντας στα πλαίσια της εξειδίκευσής του εκπαίδευση διάρκειας επτά ετών (τρία έτη γενικής χειρουργικής, τέσσερα έτη αγγειοχειρουργικής), έλαβε κατόπιν εξετάσεων τον τίτλο της αγγειοχειρουργικής ειδικότητας.

Επιστημονικό Έργο

   Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει συμμετοχές σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά συνέδρια, διαλέξεις καθώς και αριθμό ελληνικών και ξενόγλωσσων δημοσιεύσεων-ανακοινώσεων.