ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

 Η σκληροθεραπεία αποτελεί την παλαιότερη και αποτελεσματικότερη θεραπεία των ευρυαγγειών και ειδικότερα αυτών με μεγάλη και μεσαία διάμετρο. Περιλαμβάνει την έγχυση σκληρυντικής ουσίας σε ευρυαγγείες μεγαλύτερες του ενός χιλιοστού με χρήση πολύ λεπτής βελόνας. Η σκληρυντική ουσία είτε σε μορφή αφρού είτε σαν διάλυμα προκαλεί ίνωση του τοιχώματος των ευρυαγγειών και σύγκλεισή τους. Με τον τρόπο αυτό το αίμα δεν μπορεί να εισέλθει ξανά εντός του λεπτού αγγείου και παύει πλέον να είναι ορατό. Η βελτιωμένη τεχνική της σκληροθεραπείας προσφέρει σε σύντομο σχετικά χρόνο άμεσα αποτελέσματα (2-6 συνεδρίες αναλόγως την έκταση του προβλήματος), με μικρό κίνδυνο επιπλοκών και σχεδόν ανώδυνο τρόπο. Το μειονέκτημα της μεθόδου είναι ότι απαιτείται εφαρμογή ελαστικής επίδεσης ή κάλτσας αμέσως μετά τη θεραπεία και προφύλαξη από τον ήλιο γι αυτό και εφαρμόζεται όλες τις εποχές του χρόνου εκτός από το καλοκαίρι.

Η σκληροθεραπεία μπορεί ιδανικά να συνδυαστεί με μία καινούρια μέθοδο, τη μικροθερμοπηξία για την εξαφάνιση ακόμη και των πιο λεπτών ευρυαγγειών που σπανίως παραμένουν μετά από τη θεραπεία με σκληρυντικές ενέσεις.
Η μικροθερμοπηξία με το σύστημα EVRF αποτελεί μια καινοτόμο μέθοδο που αλλάζει δραματικά το πεδίο θεραπείας των λεπτών ευρυαγγειών। Δίνει λύση στη θεραπεία ευρυαγγειών για κάθε περιοχή του σώματος, σε κάθε τύπο δέρματος, όλες τις εποχές του χρόνου, χωρίς τον κίνδυνο παρενεργειών και με απόλυτη ασφάλεια. Η σχεδόν ανώδυνη εφαρμογή της έχει θεαματικά αποτελέσματα στη θεραπεία των ευρυαγγειών με πολύ μικρή διάμετρο (0.1 μέχρι 0.9 mm), των τριχοειδικών αγγείων (telangiectatic matting), των κόκκινων κηλίδων (κόκκινα στίγματα –red spots – κερασοειδή αιμαγγειώματα) και της ροδόχρου νόσου (ευρυαγγείες προσώπου – ρινός). VIDEO

Το σύστημα EVRF παράγει κύματα υψηλής συχνότητας και μέσω μιας πολύ μικρής βελόνας αποδίδει με παλμικό τρόπο θερμική ενέργεια που προκαλεί εστιασμένη θερμοπηξία διακόπτοντας τη ροή του αίματος μέσα στα αγγεία. Με τον τρόπο αυτό «σβήνει» την ευρυαγγεία χωρίς κανένα κίνδυνο ή βλάβη για το δέρμα. Αμέσως μετά τη θεραπεία οι ευρυαγγείες εξαφανίζονται άμεσα, ενώ στα επόμενα λεπτά αρχίζουν να εμφανίζονται ερυθρές βλατίδες. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές μετά από 48 ώρες, όμως τα ίχνη της θεραπείας (μικροσκοπικές εφελκίδες) παραμένουν ορατά για μερικές ημέρες μέχρι και 3-4 εβδομάδες (ανάλογα με τον τύπο του δέρματος) πριν την οριστική τους εξαφάνιση.

Η μέθοδος της θερμοπηξίας προσφέρει σε σύντομο χρόνο άμεσα αποτελέσματα. Δεν απαιτεί ελαστική επίδεση και προφύλαξη από τον ήλιο μετά τη θεραπεία γι αυτό και εφαρμόζεται όλες τις εποχές του χρόνου.